Aktiviteter


Höstdagjämning:Helig kakao-ceremoni & livemusik

 

Du är inbjuden till en vacker upplevelse med den stärkande medicinen av levande musik och den heliga kakaon med Ernesto Rodriguez och Michael Beck.

Detta kommer att bli en härlig ceremoni för att välkomna den nya säsongen och för att förstärka vår vision för de kommande månaderna. Med hjälp av den heliga kakaon som används i Central- och Sydamerikas traditioner kommer vi att förena oss med vårt hjärta, sjunga, meditera, reflektera och finna lite inre frid och glädje. Det är en tradition i studion att fira höstdagjämningen, och ger en chans att träffas, knyta an, meditera och stärka vår energi med hjälp av musik, mantran och meditation. Den här tiden är extra speciell eftersom vi har äran att ha min gode vän Michael Beck från Köpenhamn med oss och som tar oss med på en glädjefylld musikalisk resa.


Detta kommer att bli en glädjefylld och djup upplevelse. En fyra timmar lång resa fylld med musik, mantran, meditationer, reflektioner, dans och firande. Under ceremonin kommer vi att erbjuda ”Rapé" för de som vill, en ceremoniell tobak som tillagas av ursprungsbefolkningen från Amazonasskogen. Rapé, som med sina helande egenskaper och tillsammans med kakaon, kommer att stödja vår inre resa och reflektioner.


Effekten av kakao förstärks avsevärt när den konsumeras med fastande mage, så vi avslutar vår ceremoni med en smakrik vegetarisk soppa, frukt och te. Ceremonin kommer att hållas på engelska av Ernesto Rodriguez, Michael Beck och vänner. Vi kommer att sjunga mantran och sånger på engelska och lite traditionell spirituell musik från Brasilien.

 

KAKAO:

 

Kakao anses vara en helig planta i de flesta kulturer i Syd/Centralamerika och den har använts i årtusenden i medicinskt, spirituellt och ceremoniellt syfte. Plantan anses vara ”Guds föda/The foods of the Gods” i många av dessa kulturer.


Kakao är väldigt nyttigt för kroppen och är full av antioxidanter, antidepressiva egenskaper och viktiga mineraler (inklusive hög dos av magnesium och vitamin C). Effekten av att konsumera rå kakao i ett ceremoniellt sammanhang kan vara många, men den upplevelse som oftast beskrivs är "att hjärtat öppnar sig", vilket gör det möjligt att känna djupare glädje och mer kärlek, sinnena skärps, och många känner att de kan vända djupare inåt i sig själva med andan av kakao, vilket ger dig en djupare insikt i ditt liv. Med hjälp av levande musik, sång och ett tillstånd av meditation och öppenhet kan kakaon ge glädje, kärlek och hopp för våra liv.

 

Michael Beck:

 

Vi är så glada över att ha en speciell gäst i studion som kommer hela vägen från Köpenhamn. Michael Beck är en begåvad musiker och anordnare av ceremonier och en hängiven studerande av livet. I nästan 20 år har Michael gjort sessioner med en mängd olika kroppsarbeten, terapeutiskt arbete, klärvoajans-sessioner och han har organiserat och lett många workshops, utbildningar, föreläsningar och ceremonier.


Michaels arbete och inspiration kommer från många års arbete med olika andliga lärare, inhemska shamaner och traditioner. I sin ceremoni delar Michael med sig av både sina starka intuitiva ord och sin sårbara musik och låtskrivande. Ceremonin hålls med en uppriktighet, kärleksfull, ödmjuk, trygg, lugn och glad energi. Heliga läror flödar naturligt från musiken, som leder dig in i hjärtat.

 

Ananda Yoga Studio

Fredag den 23 september kl 17:30 – kl 21:30

Pris: 700 kr  (swish/kontant)

600 kr (pre-sale t.o.m 16/9)

Swish nr: 0730621691


 

Platsen är begränsad och många vill komma, boka gärna din plats i förväg och bekräfta din bokning med din betalning.

Boka din plats här:

https://www.timecenter.se/anandayogastudio/boka/info/?rid=24699&tjid=&tidval=&date=2022-09-23&start=2022-09-23%2017:30&end=2022-09-23%2021:30

 

Har du en fråga? Skriv till info@anandayogastudio.se


 Varmt välkomna,

Ernesto Rodriguez & Michael Beck

_____________________________________________________________________________________

Höstträffar med Lama Chimey under 2022


För den som vill lära siggrundläggande, välbeprövade och effektiva meditationsformernages bästa tänkbara möjlighet till detta under hösten 2022.


Lama Chimey, som är Lama inom den Tibetanska Buddhismen, har tacka ja till en inbjudan att vid tre tillfällen besöka Växjö för att lära ut detta.


Lama Chimey beskriver träffarna på följande sätt.” Vi går igenom allt från att slappna av och få bättre fokus, till meditationer på medkänsla och kärleksfull vänlighet till insikten om alltings samhörighet. Alla meditationer kommer att stödjas av dess filosofiska bakgrund och ökad förståelse kring varför dessa visdomar gör sig väl att ta till sig och göra en del av vardagen”


Syftet ärockså attinspirera till att skapa rutinerför regelbunden meditation. De tre träffarna är utspridda i tid och däremellan tvåzoom möten för uppföljning, frågestunder och diskussioner.Ljudfiler med guidade meditationerav Lama Chimey för egenmeditation kommer att finnas tillgängliga.


Träffarna kommer att innefatta ett antal mindreföreläsningar och många tillfällen till spännande och utvecklande samtal.


För dig som inte kan deltaga vid alla tre tillfällen kommerett mindre antal platser att avsättas för enstaka helger


Lama Chimey: Som Buddhistisk nunna utbildade hon sig under 12 år bland annat i meditation och buddhistisk filosofi hos mästare i Himalaya och i Nordamerika. Chimey Lhatso, vilket var hennes namn som nunna, har undervisat i Växjö vid tre tillfällen tidigare runt åren 2012-2014. Varje tillfälle blev väldigt uppskattade och hennes visdom och empatiska personlighet berörde många på djupet.

Sedan dess har hon utbildat sig vidare under 3 ½ år och sedan något år tillbaka blivit utnämnd tillLama.                    Helg 1 den 10/9 handlar ominre stillhet och fokus

                    Zoom möte 1 Uppföljning, frågor och inspiration


                    Helg 2 den 15/10 handlar ominsiktsmeditation

                    Zoom möte 2 uppföljning, frågor och inspiration


                    Helg 3 den 26/11 handlar om attodla kärleksfull-vänlighet

                    Zoom möten:29/9 och 10/11tid meddelas senare


                                          Ananda Yogastudio


                                  Dagar:10/9, 15/10 och 26/11

                                          Tider:09.00 – 16.00Investering (ink. lätt lunch och fika):


                                - Alla tre dagarna: 2590 kr.

                                - Enstaka helgdag: 975 kr

                                - Zoom per gång 150 kr


Bokning: sker via mail :medvetnaprojekt@telia.com  (Erik Karlsson)


Betalningsker viabankgiro 697-3671ellerSwish 123 500 4510