Gäst lärare: Karunamayi

Om Karunamayi


Karunamayi är en skåning som började med meditation redan vid sjutton års ålder, efter att ha gått olika utbildningar inom healing. Några år senare 2009 upptäckte hon den klassiska yogan på Nya Zeeland medan hon gjorde en praktiktermin för sin socionomutbildning. Det var då hon bestämde sig att fördjupa sig i den klassiska yogatraditionen och flyttade in på yoga ashramet Anahata Yoga Retreat, för att bo där i två år.


Under en period på tre år har hon även genomgått intensiv yogisk träning under ashram förhållanden i Indien på Bihar School of Yoga och Rikhiapeeth. Men det var i Australien hon gick yogalärarutbildning inom den klassiska yoga traditionen.


Sedan 2016 bor Karunamayi i Sverige igen och undervisar yoga och meditation hos oss och håller sina egna yoga retreater. Hon är även en duktig sångerska och håller i Kirtan (mantrasång) kvällar hos oss. Utöver yogaundervisningen, jobbar hon även som familjebehandlare.Om min bakgrund och undervisning


Min passsion är hur vi tar med oss yogans redskap när vi reser oss från yogamattan. Hur tar vi med oss denna förmåga att se på oss själva med insikt och självdistans? Det är nu, i vardagen, som den verkliga transformationen ta plats. När vi har förmågan att ta ett steg tillbaka och se saker för vad de är, så kan vi släppa oss själva och vår omgivning fria att vara som vi är.


Under sammanlagt 5 års heltid har jag bott på yogashram och genomgått intensiv yogisk träning i en traditionell yogamiljö med långa intensiva dagar fyllda av inspiration och utmaningar. För mig är yoga att stå i elden som transformerar. Jag tror att i vår kultur av positivt tänkande och känslomässig återhållsamhet, så är det viktigt att yogan vi erbjuder ger oss en grund att stå på, där vi vågar se på alla delarna av vår personlighet. Att allt vi känner och tänker är okej. Vår uppgift är att bli medvetna om vad vi håller på med och möta vårt eget fördömande, skuld och skam med acceptans och självmedkänsla. Yogan erbjuder verktygen för detta.


Karunamayi kommer att hålla olika aktiviteter i studio under terminen:

Kirtan (sångmeditation), förelaäsningar, meditationer och Havan (klassisk vedisk/yogisk eldceremoni)