Skip to main content

Februari: Nyhetsbrev från Ananda

Välkommen till februari månad på Ananda Yoga Studio. Idag 2/2 markerar vinterns “mittpunkt”. Vi är precis vid punkten mellan vintersolståndet och vårdagjämningen. En bra tid att blicka framåt och se att vi nästan är över denna mörka och utmanande del av året. Våra energier kommer att fortsätta öka och med det kommer ny inspiration och en pånyttfödelse in i våren. Inom astrologi är februari också en bra månad för att arbeta med våra ambitioner, våra mål, våra projekt och vad vi bygger för oss själva (hälsa, arbete, relationer). Jag hoppas att du känner dig inspirerad att driva framåt och fortsätta arbeta med dina mål och avsikter. Nästa fredag är det nymåne och en ny våg som kan ta oss framåt. Surfa vidare!

Nyhets:

 • Yinyoga – torsdagar kl 17:30: Nu du kan njuta av Fias härliga yinyoga varje vecka. Boka på hensidan. Köp ett klippkort eller swisha på plats.
 • Holistic Yoga 1 – Tisdagar kl 17:30: Holistic Yoga med Ernesto är tillbaka på schemat. Holistic Yoga 1 är ett lätt (hatha) grundläggande yogapass med låg-medelintensitet för alla. (Happy and light Yoga)
 • Kundaliniyogakurs med Joy – Ons kl 19:15: Vi har 2 platser kvar på Joys kundaliniyogakurs. Perfekt för nybörjare eller de med lite erfarenhet. Det är möjlig att hoppa in i kursen under februari-mars månad. Skriv till Joy: artofjoy11@gmail.com

Holistic Yoga med Ernesto

Holistic Yoga = Yoga asanas (positioner), andning, meditation/mindfulness, mantra och avslappning.

Holistic Yoga det är namnet som ernesto började använda för sina klasser när han öppnade Ananda Studio.. Holistisk betyder helhet. En klass som inte bara är fysisk eller med fokus på hur positionerna eller kroppen ser ut. Holistisk Yoga är en klass för din kropp, sinne och själ. Det handlar om att vara uppmärksam på ditt andetag och dina rörelser. Det handlar om att vara medveten om hur vi mår (före, under och efter lektionen). Det är en klass för att vara medveten om ditt sinne såväl som din kropp och dina andetag. För mig är holistisk yoga ett helt paket, en upplevelse som även inkluderar det vi pratar om i klassen, ljuden, dofterna och hur du ser dig själv och omvärlden. Det är en upplevelse och en grupphealing varje gång. (Happy Yoga).

Holistic Yoga är en meditation i rörelseär. En Hatha-vinyasa-klass där vi rör oss med andningen och går igenom en serie positioner som bygger upp din styrka, balans och flexibilitet genom att arbeta med alla olika delar av kroppen. Holistic Yoga 1 = nybörjare – mellan nivå pass. Holistic Yoga 2/vinyasa = mellan nivå eller de med mer yoga erfarenhet.

Boka Holistic Yoga 1: tisdagar kl 17:30

Lördag 3/2: Japa Mantra Meditation: Workshop med Ernesto Rodriguez

Lär dig denna kraftfulla och antika meditation av mantraupprepning: Japa mantrameditation. Japa kan översättas till ”upprepning” eller ”mumlande”. Detta är en uråldrig teknik för att recitera/sjunga/utsäga heliga ord eller mantran. En 40-dagars cykel av mantrameditation för välbefinnande, transformation, visdom, för att släppa blockeringar, negativitet och för att ta bort hinder i ditt liv. Läs mer.

Nymånen: Mantra, Musik och Meditation m. Ernesto, Vanja & Myrte

Vi välkommen februaris nymånecykel med en speciell kväll med mantra, musik och meditation med Ernesto, Vanja och Myrte. En stund för oss att samlas, meditera och höja våra energi.

Fredag 9/2 kl 18:00-20:00

En Kväll i Närvaro med Eva Persson och Oneness Småland.

Ros-Marie, Camilla, Eva och Mari-Kristin fram Oneness Småland kommer att hålla En Kväll i Närvaro med speciell musikalisk gäst Sven Kihlström. Inspirerande samtal, healing meditation, mantra och ljudbad. Läs mer.

Vårdagsjämning: Equinox Cacao Ceremony with Michael Beck & Ernesto Rodriguez

Snart är det dags igen att fira vårens ankomst. Det är en tradition i studion att fira den dag med olika meditationer, musik, mantras och möjligheten att träffas och skapa en trevlig stund tillsammans. Kom och hjälpa oss att välkomna våren med kakao, glädjefull musik, mantra och meditation! Missa inte detta! OBS: Pre-sale pris nu! Läs mer.

10% rabatt på behandlingar och massage: Februari

I tider av förändring och utmaningar är det alltid bra att ha lite hjälp, vägledning och stöd (både personligt och andligt). Det är vad jag gör med Studion och alla aktiviteter men jag kan också vara av hjälp på en individuell sätt. Reiki, Akashic Records, Holistic coaching och Mår Bra behandling med Ernesto!
Behöver du lite vägledning? Känner du dig trött eller ur balans (fysiskt, mentalt eller känslomässigt)? vill du tillföra din kropp lite energi eller lugna sinnet?
Kanske kan mina behandlingar vara ett bra stöd för dig? 10% rabatt (februari) Kom och prova!

 • 10% rabatt på Massage behandling med Oskar Person
 • Vi bjuder på 10% rabatt på Oskar Perssons Klassik svensk Massage.
 • Boka massage på Ananda med Oskar (berätta om erbjudande: “10% Nyhetsbrev rabatt”)
 • Boka direkt hos Oskar: https://www.aktivmassage.nu/

Nyhetsbrev från Ananda: Jan-feb

Jag hoppas att ni har haft en bra start på 2024 och att din energi och inspiration fortfarande stiger. Det är en bra tid på året att investera i våra mål, projekt, disciplin och hälsosamma rutiner. Även med livets upp- och nedgångar kommer du att känna energiökningen och en mer harmonisk och produktiv månader framåt. Som alltid är alla aktiviteter i studion med avsikten att hjälpa oss växa, hitta balans, stöd och inspiration i våra liv. Och vi har många olika nyheter och händelser som vi vill dela med er! Vi hoppas att du hittar något av intresse här.

Delbetalning eller faktura för Yogakurser.

Viste du att det är möjlig att delbetala din kursavgifter eller att du kan betala med en faktura? Gills för alla kurser med Joy, Fia och Ernesto. Välj “betala på plats” så hjälper vi dig! eller kontakta oss info@anandayogastudio.se

Ny drop-in yinyoga med Fia – Torsdagar kl 17:30

Vi hör från många att de skulle vilja ha flexibiliteten att komma till yoga när de kan. Så vi har öppnat några platser för yinyoga drop-in på torsdagar. – – Köp ett 5-pass Yinyoga klippkort (1100kr) eller betala med Swish (220kr)

OBS: Vill du delta i Fias Yinyogakurs? det är fortfarande möjlig att delta in! Skriv till oss: info@anandayogastudio.se

2 härliga kurser med Joy Bohlin med start v.4 OBS: prova-på ons 24/1

Om du är intresserad om att delta i Joys Kundaliniyogakurser är du välkommen att testa första kurspass på onsdag 24/1. Vi har bara en antal platser för de som är nyfiken och vill starta kursen. Boka din plats via hemsidan. Möjlighet att köpa ett 5-pass klippkort för Kundaliniyoga.

Vi är så glad att ha i studion Joy Bohlin som kommer att undervisa kundaliniyoga och en mjukare version av kundaliniyoga: midfulnessyoga. Joy är en härlig och trevlig person och en insiktsfull yogalärare med över 20 års erfarenhet. Joy hade en av de första yogastudio i Växjö 15 år sedan och efter att ha bott utomlands ett tag är hon tillbaka och glad över att få dela med oss hennes yoga.

Kundaliniyoga light – 8 veckor Mjuk yogakurs: för de som lättar efter en mjuk och lugn yoga. Medicineyoga/mindfulnessyoga

Kundaliniyoga: 8 veckor kurs med Joy  För dig som är nybörjare eller har lite erfarenhet.

Nybörjare Yogakurs och prova-på med Ernesto: Tis 23/1 kl 17:30

På tisdag börjar vi. Kom och prova gratis första pass och se om det är något för dig! Bygg din yoga från grunden i 9 veckor. Kursen syftar till att gradvist bygga upp dina yogafärdigheter och kunskaper, din balans, styrka och flexibilitet. (Happy yoga). En mår bra fysisk yoga för kroppen och sinnet. Läs och boka!

– En kurs för dig som är nyfiken på yoga och vill lära dig grunden av (Hatha) yoga.
– En nybörjarekurs för aktiva människor eller någon utan större skador som hindrar dig från att röra på dig.
– En kurs för dig som vill komma tillbaka till yogamattan, granska och förfina ditt yogapass.

En speciell helg med Swami Sukhananda: 2 aktiviteter 26 & 27/1

Vi har fått äran att välkomna Swami Sukhananda som för första gången besöker Sverige och Ananda studion. Hon besöker oss från Yasodhara Ashram i Kanada där hon har bott som en Swami och undervisat yoga de senaste 30 åren. Swami är en titeln som ges till en person som avsäger sig den materiella världen/livet och ägnar sitt liv åt den andliga vägen. En unik och speciell möjlighet att träffa en riktig yogi/yogini och låta sig inspireras av henne härliga energi. Alla pengar kommer att gå till Yasodhara Ashram i Kanada och för att betala Swami Sukhanandas resa från England där hon är på besök nu. Samtal och meditation hålls på engelska.

En kväll med Swami Sukhanana: Inspirerande samtal och Meditation. Fre 26/1 kl 18:00 Denna kväll kommer hon att berätta sin historia och dela med sig av sin visdom och berätta om sin hängivenhet till den yogiska livsstilen. En unik och speciell möjlighet att träffa en riktig yogi/yogini och låta sig inspireras av henne. Gärna lär mer här!

Finding Centre: Navigating Transition with Courage and Clarityworkshop med Swami Sukhanada Lör 27/1 10 – 15:00

“Transition”: en tid av slut och början. Att släppa taget om vanliga sätt att reagera och ta sig tid att öppna för nya möjligheter. Vilka är mina alternativ? Vad är mitt nästa steg? Att utforska tidigare övergångar och utvinna styrkor och lärande ger förståelse och modet att kliva in i något “nytt”. I denna workshop kommer du att ledas genom Hatha Yoga asanas, Mantrayoga och reflektioner för att skapa klarhet i att gå framåt (yoga & skriv terapi för healing och personlig utveckling). Läs mer

Japa Mantra meditation: Workshop med Ernesto Rodriguez lör 3/2

Lär dig denna kraftfulla och antika meditation av mantraupprepning: Japa mantrameditation. I denna workshop kommer du att bli initieras i ett detaljerat teknik/Sadhana/”meditation practice” för att meditera med ett mantra varje dag i 40 dagar. Detta är en meditation som kan hjälpa dig med dina nuvarande utmaningar i livet. Det kan hjälpa dig att öppna nya dörrar och ge dig möjligheter att växa. Denna meditation ger dig full kraft för att arbeta med dig själv och lägger mycket kärlek och energi i din personliga utveckling och transformation. Jag har personligen arbetat med denna teknik i mer än 10 år och det är ett fantastiskt verktyg för självutveckling, disciplin och för att utveckla din andliga och psykiska kraft. Läs mer!

Nymåne Mantra Cirkel med Ernesto & vänner: Fre 9/2 kl 18:00

Vi välkommen februari nymånecykel med en speciell kväll med mantra, musik och meditation. En stund för oss att samlas, meditera och höja våra energi. Vi sitter, mediterar och sjunger mantran både på ett klassiskt Japa (upprepa) sätt samt med hjälp av musik och skapar en härlig gruppenergi. En kväll för att återknyta kontakten med oss själva, meditera tillsammans och lyfta upp varandra. Vi avslutar med en kopp chai te och en stunds vila efter meditationen. Läs mer

Välkomna till 2024! Januari nyhetsbrev

Välkomna till 2024! Hoppas att ni hade en lugn och trevlig slutet på 2023 och att ni också ser fram emot en fantastisk nytt år! Inom astrologi börjar vi året nu i slutet av denna vecka med årets första nymåne. Januari månad lovar att bli en mer harmonisk månad än de senaste 2 månaderna. Januari är en bra månad för att bygga upp din energi, ta hand om din hälsa, rutiner och för att lägga energi på det du vill bygga (jobb, nya projekt, personlig utveckling).

Vi ser fram emot att börja en ny termin i studion och gå från vinter till vår tillsammans. Vi har många spännande aktiviteter och många intressanta gäster i studion i år, allt med avsikten att berika vår sinne, hjärta och liv. Vi hoppas att du hittar något av intresse för dig här.

Januari nyheter:

Träffa Joy Bohlin på Ananda:

Vi är så glad att ha i studion Joy Bohlin som kommer att undervisa kundaliniyoga och en mjukare version av kundalini/medicinyoga. Joy är en härlig och trevlig person och en insiktsfull yogalärare med över 20 års erfarenhet. Joy hade en av de första yogastudio i Växjö 15 år sedan och efter att ha bott utomlands ett tag är hon tillbaka och glad över att få dela med oss hennes yoga. Jag hoppas att du får en chans att träffa henne och prova på hennes klasser/kurs. Kundaliniyoga light – 8 veckor Mjuk yogakurs

Kundaliniyoga: 8 veckor kurs med Joy 

10 veckor Yin yogakurs med Fia: 18 jan – 21 mars Fia kommer att ha hennes härliga yinyoga-kurs på torsdagar. Om du inte har provat hennes klass och är nyfiken på hennes kurs då har vi prova-på pass v.2. Om du är nybörjare eller med en viss yoga erfarenhet skulle du verkligen njuta av Fias mjuka, meditativa och härliga klass. Från och med vecka 3 kommer hon att ha en 10 veckors kurs öppen för alla.

10 veckor Yin yogakurs med Fia. Tors kl 17:30 Läs & boka!

Vår yogakurser med Ernesto: Läs här:

 • Nybörjare yogakurs
 • Hatha-vinyasa Yogakurs (mellan svar)
 • Yoga For Men: 9 veckor kurs
 • Body, Mind & Spirit. avancerad kurs

Kakao och Mantra: Nymåne ceremoni med Ernesto Vi välkommen årets först måncykel med en enkel och speciell kväll med Kakao, mantra och meditation med Ernesto. En stund för oss att samlas, meditera, höja våra energi och sätt var intentioner för kommande månad. Fre 12/1 kl 18:00. Läs mer här!

En kväll med Swami Sukhanana: Inspirerande samtal och Meditation

Välkommen till en inspirerande kväll med Swami Sukhananda som besöka oss fram hennes Yoga Ashram i Kanada.

Hon kommer att dela hennes livshistoria, visdom och hennes hängivenhet till den yogiska livsstilen. En unik och speciell möjlighet att träffa en riktig yogi/yogini och att kunna lära sig direkt från henne.

Swami Suhkananda har bott på heltid i Yasodhara Ashram i Kanana i över 30 år och ägnar hennes liv åt att lära ut yoga och ett liv i tjänst för andra.

Kom för en inspirerande kväll med meditation och informella samtal om yoga, vårt syfte med livet och vår andliga/personliga utveckling. Läs mer!

God jul och gott nytt år från Ananda Yoga Studio

Jag hoppas att ni alla mår bra under dessa kalla och mörka dagar runt vintersolståndet. En tid för stillhet, reflektioner och insikter. Jag har sett och hört från så många hur trötta alla har varit dessa dagar/veckor. Det är också intressant att se att den här säsongen har varit utmanande för de flesta och att livet alltid hittar sitt sätt att påminna oss om de saker vi behöver fokusera på. Detta är tecken på goda saker för oss att komma, en positiv förändring in oss och ett nytt kapitel. I detta fall är budskapet att vila, sakta ner och reflektera innan man tar nya steg framåt. Så jag vill passa på och önskar er en lugn, trevlig och mysig jul och vill tack er för 2023! Jag önskar att du kommer närmare dina mål och drömmer i 2024. God Jul och gott nytt år.

Det här året har medfört en del förändringar hos mig och vi har även några förändringar i studion inför det nya året! Tyvärr kommer inte var vän Joakim inte att undervisa hans kurs nästa termin men magiskt nog skickade universum en ny och perfekta personen att undervisa i studion. Vi är så glad att ha i studion Joy Bohlin som kommer att undervisa kundaliniyoga och en mjukare version av kundalini/medicinyoga. Joy är en härlig och trevlig person och en insiktsfull yogalärare med över 20 års erfarenhet. Joy hade en av de första yogastudio i Växjö 15 år sedan och efter att ha bott utomlands ett tag är hon tillbaka och glad över att få dela med oss hennes yoga. Jag hoppas att du får en chans att träffa henne och prova på hennes klasser/kurs. Vi har också en super härlig Yinyogakurs med Fia Hammarbäck som många tryckte att det var väldig skönt nu i höstas. Både Fia och Joy kommer att ha ett gratis prova-på pass vecka 2. Vi tillsammans kommer att ha 7 olika yogakurs med start i januari 2024. Hoppas att du kan vara med!

December:

Avsluta sista vecka/fredag av 2023 på ett härligt sätt. Kom, dans och rör dig till musikens takt! Vi börjar med en frigörande dans. Sen vila vi med hjälp av musik och kristallskålarna och vi avlutar med en härlig grupp mantra-meditation. Stana gärna efteråt för en kopp te. Fredag den 29 dec kl 18:00 – 19:40Pris: 220 kr

Januari:

 • Öppet hus: prova-på yoga. v.2 & v.3 – Se schemat
 • Nya Yoga instruktör – Nya kurser
 • 7 olika kurser med start i januari: Läs om alla våra kurser
 • Kakao och Mantra: Nymåne ceremoni med Ernesto 12/1 kl 18:00
 • The Yoga Practice: 2.5 timmar Yoga workshop med Ernesto Rodriguez 20/1 kl 10:00

Kakao och Mantra: Nymåne ceremoni med Ernesto och vänner. Vi välkommen årets först måncykel med en speciell kväll med Kakao, mantra och meditation med Ernesto och vänner. En stund för oss att samlas, meditera och höja våra energi. Fre 12/1 kl 18:00. Läs mer här!

10 veckor Yin yogakurs med Fia: 18 jan – 21 mars ’Välkommen till härlig Yin yoga där vi tillåts utforska lugnet och stillheten. Varje lektion inleds med en kortare mindfulnessövning med fokus på närvaro och kroppskännedom. Vi avslutar med en längre vila och samlar kraft samt får ny energi. Våga vara öppen, nyfiken och främst tillåtande gentemot dig själv ’’ Läs & boka!

Vi välkomna Joy Bohlin till Ananda!

Missa inte hennes kurser med start i januari: “Kundaliniyoga” och “Kundaliniyoga Light”.

Gratis prova-på inför hennes kurs vecka 3

Läs mer och kicka lite på hennes hemsidan här! www.artofjoy.nu

Vinter/vår yogakurse med Ernesto:

 • Nybörjare yogakurs
 • Hatha-vinyasa Yogakurs (mellan svar)
 • Yoga For Men: 9 veckor kurs
 • Body, Mind & Spirit. avancerad kurs

November – nya kurser – nya drop-in klasser

Hej, Vi vill bara tipsa er att nu kan man komma på drop-in yoga för både kundaliniyoga och Yinyoga. Du kan också delta i ett drop-in meditationspass på tisdagar. Vi vet att det är många som vill komma på yoga med vill ha lite flexibilitet så nu kan du boka din klass när det passar dig.

Drop-in Kundaliniyoga och Gongvilla med Joakim. Onsdagar kl 17:30

Kundaliniyogan hjälper dig sakta ner allt brus av tankar och kvar din hjärna skapar. Under tiden vitaliseras dina organ, ditt immunförsvar stärks och du övas i medveten närvaro (mindfullness). Vi varvar stående, sittande och liggande positioner med nedstressande andningsövningar och lång välgörande vila. Under vilan kommer vibrationerna från gongen hjälpa dig släppa de spänningar vanlig avslappning och vila ha svårt att komma åt. Passet avslutas med meditation. 

Drop-in yinyoga med Fia: Varje torsdag kl 17:30 – 18:45

Välkommen till härlig Yin yoga där vi tillåts utforska lugnet och stillheten. En meditativ och återhämtande yoga med enkla sittande och liggande positioner där vi stannar kvar i positionerna i 3-5 minuter. Varje lektion inleds med en kortare mindfulnessövning med fokus på närvaro och kroppskännedom. Vi avslutar med en längre vila och samlar kraft samt får ny energi.

Meditationspass med Ernesto: Tisdagar kl 17:30

En meditationspass för dig som vill starta, expandera eller förfina din meditation. Vi kommer att arbeta med olika metoder/teknik för meditation men fokusera främst på tystnadsmeditation (som Buddha kallade “Anapanasati” eller mindfulness of breath).

Föreläsning: Meditation and the nature of the mind med Ernesto – Tis 14/11 kl 17:30

Ett stimulerande samtal om meditation, inre frid och sinnets natur och kraft. Detta är för dig som letar efter verktyg för att må bättre, kontrollera det negativa sinnet och stressen i livet. För dig som är intresserad av meditation, yoga, andlighet, psykologi, psykisk hälsa och österländsk filosofi. Lär mer här

Mantra Movement: En mysig Kirtan kväll med Vanja & Myrte – fre 8/12 kl 18:00

Välkommen på Kirtan: en kväll med mantrasång och kärleksfull närvaro!

Vi är så glada att ha igen i studion Vanja och Myrte som kommer att dela med oss deras fina mantramusik, glädje och närvaro. Läs mer här:

Anandas 10 års jubileum: Kakao ceremoni & kirtan – Lör 11/11 kl 15:30 (OBS: några platser kvar)

Välkomna till en mycket speciell kväll fylld med musik, glädje, tacksamhet och firande!

Jag (Ernesto) vill bjuda in er alla att fira Ananda Yoga Studio 10-årsjubileum med en kakao ceremoni och kirtan (mantra sångmeditation). Ett fantastiskt tillfälle för oss att träffas, meditera, sjunga “Happy” mantran och skapa en härlig kväll tillsammans. Med Michael Beck (DK), Vanja Bengtsson, Myrte Van Gestel och Ernesto Rodriguez.

Jubileum erbjudande:

 • 20% rabatt på Akashic Records behandling 90 min. (boka innan 1/12)
 • 15% rabatt på Reiki och “Mår-bra behandling” (boka innan 1/12)
 • 10% på klassisk massage med Oskar Persson (https://www.aktivmassage.nu/)
 • Prova på gratis första pass: Yoga For Men kurs & Meditationskurs m. Ernesto (boka online)

10% rabatt på Massage behandling med Oskar Person

 • 20% rabatt på Akashic Records behandling 90 min. (boka innan 1/12)
 • 15% rabatt på Reiki och “Mår-bra behandling” (boka innan 1/12)
 • 10% på klassisk massage med Oskar Persson (https://www.aktivmassage.nu/)
 • Prova på gratis första pass: Yoga For Men kurs & Meditationskurs m. Ernesto (boka online)

Anandas 10 år jubileum – November

Denna månad firar Ananda Yoga Studio 10 år och vi har massor av olika aktiviteter och erbjudande som vi vill dela med er. Jag vill först verkligen tacka alla er för at vara en del av studion. Tack så mycket för alla dina besök under åren och för ditt förtroende, ditt tålamod, ditt stöd och din vänlighet. Det är en ära och en fröjd att vara till hjälp för andra genom yogan och studion. Tack för att du gör det möjligt för mig att följa mitt hjärta och fortsätta min andliga/personliga tillväxt. Med denna tacksamhet vill jag också bjuda in er att fira detta jubileum på ett speciellt sätt.

Anandas 10 år jubileum på Lokaltidningen: Jag fick en fin artikel om mig och studion på Lokaltidningen och vill passa på och della det mer er: Läs här!

Anandas 10 års jubileum: Kakao ceremoni & kirtan m. Michael Beck, Vanja, Myrte och Ernesto

Välkomna att fira Ananda Yoga Studio 10-årsjubileum med en kakao ceremoni & kirtan. Ett fantastiskt tillfälle för oss att träffas, meditera, sjunga “Happy” mantran och skapa en härlig kväll tillsammans.

Ceremonin leds av Michael Beck som kommer från Köpenhamn bara för detta tillfället. Tillsammans med mig (Ernesto) och Vanjas & Myrtes härliga mantra musik kommer vi att skapa en kväll fylld med musik, glädje, tacksamhet och firande! Läs mer och boka här. OBS: nästan fullbokad.

Föreläsning: Meditation & the nature of the mind m. Ernesto R

Ett interaktivt och stimulerande samtal om meditation, inre frid och sinnets natur & kraft. Vi diskuterar olika filosofiska idéer som är grundläggande i yoga och buddismen och som kan hjälpa oss att se livet på ett mer uppfyllande och kärleksfullt sätt. Detta är för dig som letar efter verktyg för att må bättre, hantera negativa tankar och stress. För dig som är intresserad av meditation, yoga, andlighet, psykologi, psykisk hälsa och österländsk filosofi. Läs och boka här!

Jubileum erbjudande:

 • 20% rabatt på Akashic Records behandling 90 min. (boka innan 1/12)
 • 15% rabatt på Reiki och “Mår-bra behandling” (boka innan 1/12)
 • 10% på klassisk massage med Oskar Persson (https://www.aktivmassage.nu/)
 • Prova på gratis första pass: Yoga For Men kurs & Meditationskurs m. Ernesto (boka online)

Nästa vecka börjar vi 5 olika korta kurser!!!

 • Kundaliniyoga och Gongvilla med Joakim (5 veckor kurs)
 • Yin yogakurs med Fia (5 veckor kurs)
 • Hatha – Vinyasa yogakurs med Ernesto (6 veckor kurs) (holistic yoga)
 • Yoga For Men: 6 veckor kurs med Ernesto (gratis prova på)
 • 7 veckor Meditationskurs med Ernesto (gratis prova på)

7 veckor Meditationskurs med Ernesto Rodriguez

Starta, expandera eller förfina din meditation! Kursen inkluderar: – 1 föreläsning (“Meditation & The nature of the mind”) 14 november – 5 meditationspass (60 min pass)  – 1 Mantrasångmeditation (kirtan) 19 december  – OBS: testa gratis första pass 7/11 (boka din plats) Läs & boka här!

5 veckor kundaliniyoga och Gongvilla med Joakim:

Kom och delta i Joakims kort men kraftfull “kundaliniyogakurs och Gongvilla” för hälsa, energi och vitalitet. Under 5 onsdagar erbjuds du ett återkommande sammanhang som aktiverar din kropp, balanserar ditt sinne samt ger djup avslappning. Tema: Andning – Positioner som aktiverar, balanseras och tillåter dig hämta hem.  Läs här

5 veckor Yinyogakurs med Fia

En härlig och mysig kurs för att lysa upp vårt liv under de kommande mörka veckorna. ’’Välkommen till härlig Yin yoga där vi tillåts utforska lugnet och stillheten. En meditativ och återhämtande yoga med enkla sittande och liggande positioner där vi stannar kvar i positionerna i 3-5 minuter. Det ger en uppmjukande effekt i bindväven/fascian som omger muskler och som får dina muskler att slappna av. Varje lektion inleds med en kortare mindfulnessövning med fokus på närvaro och kroppskännedom. Vi avslutar med en längre vila och samlar kraft samt får ny energi. Våga vara öppen, nyfiken och främst tillåtande gentemot dig själv ’’ Läs & boka!

10% rabatt på Massage behandling med Oskar Person

 • Vi bjuder på 10% rabatt (november) på Oskar Perssons Klassik svensk Massage.
 • Boka massage på Ananda med Oskar (berätta om erbjudande: “10% Nyhetsbrev rabatt”)
 • Boka direkt hos Oskar: https://www.aktivmassage.nu/

Två händelser nu i oktober

Nästa månad kommer jag att fira 10 år med Ananda Yoga Studio och jag planerar några fina och mysiga aktiviteter under november/december. Men först vill jag berätta om två aktiviteter nu i oktober!

Japa mantrameditation: Worshop med Ernesto. lör 21/10

Lär dig denna kraftfulla och antika meditation av mantraupprepning: Japa mantrameditation. I denna workshop kommer du att lära dig och bli initieras i ett teknik/Sadhana/”Practice” för att meditera med ett mantra och arbeta med samma mantra varje dag i 40 dagar. En mantra för välbefinnande, visdom, för att släppa blockeringar / negativitet och för att ta bort hinder i ditt liv. Missa det inte! Läs mer

Gong & Ljudbad med Joakim Håkansson – Ons 25/10

Upplev en onsdagskväll med gongens välgörande vibrationer. Här kan du bara lägga dig på mattan för helt kravfri och prestationsfri återhämtning. Låt vibrationerna från gongen och andra instrument hjälpa dig släppa de spänningar vanlig avslappning och vila ha svårt att komma åt. Läs mer

5 (korta) kurser med start i november v.45!

5 (korta) kurser med start i november v.45!

 • Meditationskurs med Ernesto
 • Kundaliniyoga & Gongvilla med Joakim
 • Yinyogakurs med Fia
 • Yoga For Men
 • Vinyasa yogakurs m. Ernesto
 • Las mer

10% rabatt på behandlings och Massage med Oskar Person (sep)

 • Vi bjuder på 10% rabatt (november) på alla behandling med Ernesto och Massage med Oskar Persson.
 • E-maila mig att du vill boka en tid och få 10% rabatt (november). (ernesto@anandayogastudio.se)
 • Boka massage på Ananda med Oskar (berätta om erbjudande: “10% Nyhetsbrev rabatt”) https://www.aktivmassage.nu/

Klassisk massage med Oskar på Ananda Yoga Studio. Oskar och hans företag Aktiv Massage erbjuder massagebehandlingar som har sin grund i den svenska klassiska massagen som baseras på ingående kunskap om rörelseapparatens human anatomi och funktion. Andningsterapi, triggerpunktsterapi, terapeutisk stretch och rörelseträning är andra metoder som är givna inslag vid en behandling när det behövs. Han skapar även massage kurser för par och mindre grupper samt erbjuder företagsmassage när det behövs. https://www.aktivmassage.nu/

Välkomna att boka och prova “Må bra-behandling” med Ernesto. Läs & boka

“Må bra-behandling” är Ernestos egen intuitiva behandling där han kombinerar ett antal holistiska metoder som han har lärt sig under de senaste 16 åren, inklusive: Reiki, Qi gong healing, akupressur, chakrabalansering med kristallskålar och kan inkludera användning av mantran, kristaller och aromaterapi för att nämna några. Detta är en bra behandling för att hjälpa minska stress, sömnproblem och en bra behandling för någon som går igenom svåra tider som förlorar energi och inspiration.

Nyhetsbrev: september

Tack till alla som har varit i studion på öppet hus/prova-på och starten av denna nya säsong. Nu har vi börjat alla våra yogakurser och har många andra intressanta aktiviteter att se fram emot under de kommande veckorna.


Vart befinner oss nu?
Vi har startat en ny säsong i studion. Vi är alla tillbaka till jobbet och skolan men du kanske har märkt att det för många har varit en trög start där man kanske inte hade orken, motivationen eller ett bra “flow”. Ja, det är alltid en svår övergång från sommar och semester till arbete/skola men det finns många andra astrologiska faktorer som bidrar till den känslan. Den goda nyheten är att om du hade en långsam start (aug/sep) kan du uppleva en positiv förändring under andra delen av september. En positiv förbättring av dina energinivåer, situationer runt omkring oss och motivation. Många faktorer spelar in här men en nystart kommer nästa helg med nymånens cykel och veckan efter 23/9 med den officiella starten av höstsäsongen (höstdagjämningen). Det finns massor av förhoppningar för oss och en möjlighet att gå vidare i vår riktning. Jag hoppas att du känner dig redo att surfa på nästa våg!

Nya drop-in yoga:

 • Vi hörde från många att de skulle vilja ha flexibiliteten att gå på drop-in-klass istället för en kurs så nu kan du njuta av både Kundaliniyoga och Yin yoga drop-ins varje vecka.
 • Kundaliniyoga och Gong villa med Joakim: Drop-in grund klass: Varje onsdag kl 19:30
 • Yin Yoga drop-in klass med Fia Hammarbäck: Varje torsdag kl 17:30
 • Drop-in Kundalini och Yinyoga bokar du på hemsidan och betala med swish på plats.

Höstdagjämningsceremoni: Musik, Mantra & Meditation med Ernesto 23/9 kl 17-19

Det är en tradition i studion i 10 år att välkomna en ny säsong på en yogisk & andlig sätt. Denna kväll använder vi en väldig kraftfull guidad meditation för att balansera vårt Chakras och med hjälp och musik och mantra skapar vi en trevlig stund för meditation, bön, reflektion och för att sätta våra intentioner för de kommande 3-6 månaderna. Stanna gärna efteråt, drick en kopp te och träffa nya och gamla vänner. Varmt välkomna!

10% rabatt på behandlings och Massage med Oskar Person (sep)

 • Vi är i tider av förändring, granskar, gör övers och läker något innan vi går vidare. Att uppleva svårigheter, frustrationer och utmaningar är tecken på denna tid och de kan manifestera sig i ett spektrum av negativa känslor och tankar som tar vår energi. I det här fallet är det bra att veta att du är i linje med universum och att hjälpen också finns här.
 • Vi bjuder på 10% rabatt på alla behandling med Ernesto och Massage med Oskar Persson.
 • E-maila mig att du vill boka en tid och få 10% rabatt (September). (ernesto@anandayogastudio.se)
 • Boka massage på Ananda med Oskar (berätta om erbjudande: “10% Nyhetsbrev rabatt”) https://www.aktivmassage.nu/

Klassisk massage med Oskar på Ananda Yoga Studio.

Oskar och hans företag Aktiv Massage erbjuder massagebehandlingar som har sin grund i den svenska klassiska massagen som baseras på ingående kunskap om rörelseapparatens human anatomi och funktion. Andningsterapi, triggerpunktsterapi, terapeutisk stretch och rörelseträning är andra metoder som är givna inslag vid en behandling när det behövs. Oskar har varit verksam som massageterapeut sedan 2017 då han bytte riktning i sitt yrkesliv efter att ha arbetat länge med personer inom omsorg, skola och rehabilitering. Sedan 2022 lär han även ut massage till blivande massörer på Grimslövs folkhögskola. Han skapar även massage kurser för par och mindre grupper samt erbjuder företagsmassage när det behövs. https://www.aktivmassage.nu/

Ny Termin – Oktober 2023 – Nyhetsbrev

Efter en lång sommaruppehåll öppnar studion dörrarna igen på torsdag 17/8. Jag har njutit av denna fantastiska tid på året men jag saknar också att vara tillbaka i studion och att skapa en positiv och balanserad rutin igen. Denna termin firar vi 10-års jubileum och vi ser fram emot en speciell säsong med många spännande aktiviteter, kurser, nya instruktörer och gäster. Vi kickstartar vår nya säsong under nymånen som är en perfekt tid för att öppna studion och de kommande aktiviteter i studio är med tanken om att börja en bra ny cykel, att ha en mjuk start på yogamattan och att sätt igång våra energier och inspiration.

Vecka 33:

Vecka 34:

 • Ons 23/8: Prova-på Kundaliniyoga & Gongvilla med Joakim Håkansson
 • Ons 23/8: Drop-in: Gong & ljudbad med Joakim
 • Tors 24/8: Prova-på: Yin Yoga med Fia Hammarbäck
 • Tors 24/8: Drop-in Vinyasa Yoga med Ernesto
 • Sön 27/8: Härligt söndags yogapass med Ernesto

Ny instruktör och nya yogakurs: Vi är glada att välkomna till studion vår nya yogainstruktör Fia Hammarbäck. Hon kommer att ha en härlig Yin yogakurs för nybörjare eller för dig som har yogat lite. Fia är en lugn, glad och super trevlig person och jag är säker på att hennes klass kommer att ha samma härliga energi. Vi här 2 prova på yinyogapass (24/8 & 31/8) inför hennes 8 veckor Yin yogakurs (7/9 – 26/8). Läs om Fias yin yogakurs Se drop-in klasser

Ons 23/8 Prova-på Kundaliniyoga & Gongvilla med Joakim: Ett gratis prova-på-pass för dig som är nyfiken på yoga i allmänhet eller kundaliniyoga i synnerhet. För dig som vill se om det kan hjälpa dig skapa en tid i veckan för att fokusera på dig själv. Läs mer och Boka

Ons 23/8 Drop-in: Gong & ljudbad med Joakim: Upplev en onsdagskväll med gongens välgörande vibrationer. Här kan du bara lägga dig på mattan för helt kravfri och prestationsfri återhämtning. Läs mer och Boka

OBS: Joakim kommer att starta 2 kurser:

8 v. fortsättningskurs: Kundaliniyoga & Gongvila 30/8 – 25/10: Vi välkomnar dig som tidigare testat kundaliniyoga men du behöver inte vara erfaren.

5 v. Grundkurs – Kundaliniyoga & Gongvila  6/9 – 4/10 En kortare kurs dig som är nyfiken på yoga i allmänhet eller kundaliniyoga i synnerhet. Du ges nu möjlighet att komma åt grunderna i kundaliniyogan under 5 veckor. 

7 kurser med start v.35, 36 & 37 (3 nybörjare kurs):

 • – Yin yoga: 8 v. Nybörjare kurs med Fia Hammarbäck
  – 5 v. Grundkurs – Kundaliniyoga & Gongvila med Joakim
  – 8 v. fortsättningskurs: Kundaliniyoga & Gongvila med Joakim
  – Yoga Grunden – 8 v. nybörjare yogakurs med Ernesto
  – Yoga For Men: 8 veckor kurs med Ernesto Rodriguez
  – Vinyasa Yogakurs – 9 veckor mellansvår kurs med Ernesto
  – Body, Mind & Spirit – 14 veckor avancerad Yogakurs med Ernesto

Mer information, aktiviteter och erbjudande med kommande Nyhetsbrev!

Tack att du läste detta! Happy new moon cycle!

Varmt välkomna!

Maj månad – Nyhetsbrev

Maj är här och bär oss framåt med energier av tillväxt, förändring och möjligheten till bättre balans i vårt liv. Kanske en månad för att göra nya saker, kanske se över och ompröva andra saker och en bra månad för att balansera mellan vila och aktivitet. Vi börjar månaden med en fullmåne och månförmörkelse på fredag (5/5).

Majfullmånen är den mest kraftfulla och gynnsamma fullmånen på året i den buddhistiska traditionen. Det var under fullmånen april/maj som Buddha föddes, blev upplyst och dog. Det är en kraftfull dag för meditation, böner och goda gärningar. Kraftfulla dagar som kan ge många insikter och inspirationer, kan föra oss närmare våra känslor men som också vissa dagar kan reducera våra energinivåer. Den bästa medicinen är att vara ute i naturen, vila, meditera, yoga och ta lite tid för dig själv (och lek).

Som alltid är alla aktiviteter i studion skapade med avsikten att hjälpa oss i vårt dagliga liv och hjälpa oss att må bra fysiskt, mentalt och känslomässigt. Jag hoppas att du hittar något för dig här denna månad.

Buddhas fullmåne: berättelser om Buddhas liv, mantra & meditation. Fredag 5/5 kl 18:00

Välkomna till en härlig och intressant kväll med berättelser om Buddhas liv och läror, guidad meditation och Tibetanska Mantra Chanting med Ernesto.

Majfullmånen är känd i Asien som Buddhas fullmåne eller Buddha Purnima. Den första Buddha Shakyamuni (Siddhartha Gautama) föddes, blev upplyst och dog under fullmåne i april/maj. I den buddhistiska traditionen är detta årets viktigaste/kraftfullaste dag. Det är en tid för meditation och bön och en tid att erkänna Buddhas liv och läror. Love / Kindness/ Compassion. “Lets come together, uplift ourself and be inspired”. Läs mer och boka

Yoga Retreat i Varberg med Ernesto Rodriguez (och Karunamayi) 12-14 maj

Om bara 2 veckor ska jag ha min årliga yogaretreat på Kärra Ashram. En helg med yoga, meditation, andningsövningar, mantra, yogafilosofi, en speciell vedisk eldceremoni, god mat, härlig miljö och trevliga människor. 

Jag har några lediga platser kvar och det här kan vara ett bra tillfälle att göra något annorlunda, ladda om och hitta balans och inspiration. Alla är välkomna. Jag är säker på att det kommer att bli en glädjefylld, avkopplande och insiktsfull helg. Kontakta mig om du har några frågor: info@anandayogastudio.se Läs mer.

Gong & Ljudbad med Joakim Håkansson. 2 onsdagar i maj kl 19:30

Kom och upplev en onsdagkväll med gongens välgörande vibrationer.

Här kan du bara lägga dig på mattan för helt kravfri och prestationsfri återhämtning. Låt vibrationerna från gongen och andra instrument hjälpa dig släppa de spänningar vanlig avslappning och vila ha svårt att komma åt. Passet inleds med kortare grundande andningsövning innan du inbäddad i filtar och bolster tar del av en lång gongvila. Vi avslutar med gemensam meditation. Boka och läs mer här

Välkomna att uppleva “Må bra-behandling” med Ernesto. Lär & boka

reiki healing yoga ananda studio växjö

“Må bra-behandling” är Ernestos egen intuitiva behandling där han kombinerar ett antal holistiska metoder som han har lärt sig under de senaste 16 åren, inklusive: Reiki, Qi gong healing, akupressur, chakrabalansering med kristallskålar och kan inkludera användning av mantran, kristaller och aromaterapi för att nämna några. Detta är en bra behandling för att hjälpa minska stress, sömnproblem och en bra behandling för någon som går igenom svåra tider som förlorar energi och inspiration.

Är du nyfiken? Lär mer & boka

Är du intresserad av healing?

Läs om andra holistiska behandlingar med Ernesto: Akashic Records, Reiki och Holistic Coaching

Önskar er alla en positiv, balanserad, varm och glad maj månad.

Namaste,

Ernesto Rodriguez

 • 1
 • 2